Opening door Ivo Opstelten

Om 20.15 uur wordt het festival officieel geopend door burgemeester Opstelten. Deze feestelijke opening start op het Schouwburgplein waar de wereldpremière van het Solo-Recital-Pavilion van Dré Wapenaar plaatsvindt. Wapenaar toont tijdens het Poetry International Festival drie verschillende kunstprojecten, waaronder het Solo-Recital-Pavilion.

 

Om 20.45 uur start in de Rotterdamse Schouwburg het programma Poetrypolis met op het podium dichters als Peter van Lier en Remco Campert uit Nederland, William Cliff en Mirjam Van hee uit België, Mangalesh Dabral uit India, James Fenton uit Groot-Brittannië, Robert Gray uit Australië, Roni Margulies uit Turkije en Mirta Rosenberg uit Argentinië. De entr'acte wordt verzorgd door het Syrène Saxofoonkwartet.
Alle dichters dragen een gedicht voor over een bepaalde plek in de stad. Van de poëziestad die zo ontstaat wordt een plattegrond gecreëerd; een grafische weergave van de locaties waar de dichters hun inspiratie vonden.

 

Voorafgaand aan de opening start de avond al om 19.45 uur in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg met Poëzietheater door studenten van de Arnhemse Toneelschool, in regie van Peter Sonneveld van Bonheur Theaterbedrijf Rotterdam.
39e Poetry International Festival