Dré Wapenaar

Op het 39e Poetry International Festival zijn diverse werken van Dré Wapenaar te zien. Zijn Solo-Recital-Pavilion beleeft tijdens het festival zijn wereldpremière.

Over het werk van Dré Wapenaar

SRPnwbp1bclosedA4.jpg
TENTVILLAGErev.lowpersp.jpg

De kunstenaar Dré Wapenaar werkt op het grensgebied tussen architectuur, design en beeldhouwkunst. Beeldhouwkunst is de basis. Werken met beelden, die worden gepresenteerd in een driedimensionale context, betekent omgang met mensen, die ermee worden geconfronteerd en die om het werk heen bewegen. In het geval van een tent wordt deze beweging uitgebreid naar mensen die ook om elkaar draaien. Het werk is het resultaat van een onderzoek naar de wijze waarop groepen en individuele mensen zich tot elkaar verhouden. Tenten, met de universele taal die ze spreken, geven bij uitstek de mogelijkheid om iets meer te begrijpen van de chemie tussen mensen.
Op dit moment beweegt het werk van Wapenaar zich in de richting van architectonische ingrepen, ‘hardcore’- design en stedelijke ontwikkelingsprojecten. Het blijven echter beelden die in een atelier worden gevormd. 

CAMPTENT1.jpg


www.drewapenaar.com 

Met dank aan:
- Centrum Beeldende Kunst Rotterdam
- IN SITU, European Network for Artistic Creation in Public Areas

39e Poetry International Festival